English Nederlands Deutsch Français Español Português Norsk Svensk Suomalainen Dansk Italiano Polski Pусский

InHerd algemeen

Welke programma's zijn er zichtbaar in het menu?
Het menu bevat alleen de programma's die zijn gedownload.
Ik ben niet gewend om apps te gebruiken. Kan ik ze toch op de juiste manier gebruiken?
De applicaties zijn zo ontworpen dat ze erg eenvoudig zijn te gebruiken. Melkveehouders die niet erg bekend waren met een smartphone en die de hulpmiddelen hebben getest, raakten er snel aan gewend.
Wat zijn de minimale benodigdheden om T4C InHerd te gaan gebruiken?
Minimale benodigdheden T4C InHerd:

1.) Een bedrijfs-pc met T4C 3.2.9 of hoger, permanent verbonden met internet.

2.) Een android smartphone met:
• Besturingssysteem: Android 2.3.3
• Minimale schermresolutie: 480x800
• CPU-snelheid: 1GHz
• RAM geheugen: 1GB
• Draadloze verbinding: WiFi
• Bluetooth 2.0
• Opslag: SD-kaard (intern of extern)
• Beschikbare vrije ruimte: 10 MB per applicatie
• Een camera

Of:
Een iOS smartphone met:
• Besturingssysteem: iOS 5.0
• CPU-snelheid: 600Mhz
• Draadloze verbinding: WiFi
• Bluetooth 2.0
• Beschikbare vrije ruimte: 10 MB per applicatie
• Een camera

3.) Een draadloze router met:
• Wi-Fi internet toegang: volgens 802.11 a/b/g/n standaard.
• Verbindingssnelheid (vaste verbinding): minimaal 54 Mbits.

Of:
• Verbinding met 3G / 4G netwerk.
Waar vind ik meer informatie over InHerd?
Op de website www.lelyt4c.com, in Uw gids in T4C, in de gebruikshandleiding en via de functie 'Help' in de programma's.
SystemToday, Today en HowTo bevatten standaardtaken. Waar zijn deze taken op gebaseerd?
De taken zijn gebaseerd op de twintig jaar ervaring die we inmiddels hebben en op de wereldwijde beste handelswijzen.
Is InHerd alleen nuttig voor grote bedrijven?
Nee, alle hulpmiddelen zijn nuttig op zowel kleine als grote melkveebedrijven.
Kan ik InHerd alleen in de stal gebruiken?
Nee, u kunt InHerd altijd en overal gebruiken. De enige voorwaarde is dat er een internetverbinding moet zijn.
Wat voegt InHerd toe aan T4C?
• Flexibiliteit• Ondersteuning bij het uitvoeren van taken• Betere efficiëntie • Betere zorg voor koeien • Controleer, handel en verbeter
Hoe kan ik voorkomen dat mijn telefoon beschadigd raakt/vies wordt tijdens mijn werk in de stal?
Met een elastische kabel aan uw overal of keycord voorkomt u beschadigingen.
Waarom bestaat InHerd uit 8 verschillende programma's?
Zo beschikt u over de tools die voor uw bedrijf geschikt zijn en kan Lely flexibeler informatie bijwerken en programma's toevoegen.
Heb ik T4C op de pc nog nodig?
Ja. T4C InHerd is de mobiele evolutie van T4C. U hebt T4C Desktop nodig omdat deze software de belangrijke instellingen voor T4C bevat die worden gebruikt voor InHerd.
Kan ik InHerd gebruiken bij elke versie van T4C?
Nee, u dient T4C, versie 3.2.9.12 of nieuwer, te installeren.
In welke talen is InHerd beschikbaar?
Vanwege de uitrol is InHerd op dit moment beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Andere talen worden tijdens de uitrolfase toegevoegd.

Installatie

Is het mogelijk om meerdere programma's tegelijkertijd te updaten?
Ja, u kunt de updates tegelijkertijd downloaden. De programma's worden echter na elkaar geïnstalleerd.
Is de QR-code veilig?
De QR-code wordt gegenereerd op basis van de licentiecode voor T4C. Deze code is voor elk bedrijf uniek.
Kan ik verbinding maken met meerdere servers?
Nee, de programma's kunnen uitsluitend verbonden worden met één server.
Moet ik de ‘Hoe te verbinden’-stappen voor ieder programma herhalen?
Nee, de QR-codegegevens zullen op uw apparaat worden bewaard en worden gebruikt door alle andere programma's van Lely. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord één keer voor elk programma invoeren.
Kan ik mijn persoonlijke T4C-gegevens in de demoversie gebruiken?
Nee. De demoversie bevat statische gegevens. Wijzigingen worden niet opgeslagen.
Ik wil mijn eigen persoonlijke T4C-gegevens gebruiken in plaats van de demogegevens. Hoe kan ik de gegevens wijzigen?
1. Ga naar de aanmeldpagina van T4C InHerd. 2. Klik op het pictogram 'i', in de rechterbovenhoek. 3. U kunt nu de QR-code scannen en de stappen doorlopen.
Moet ik alle 8 InHerd programma's installeren?
Nee, dat is afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften. Elk programma biedt u de mogelijkheid om de prestaties van uw koeien en kudde te controleren en om daarop in te spelen om de prestaties te verbeteren.
Ik kan de QR-Licentiepagina niet in mijn T4C pc-scherm vinden.
Controleer voor het scannen van de QR-Licentiecode of de T4C-versie op uw pc 3.2.9.12 of hoger is.

U kunt uw T4C-versie controleren op het inlogscherm van T4C.

Als uw T4C-versie niet 3.2.9.12 of hoger bevat, kan het zijn dat Lely T4C InHerd nog niet beschikbaar is in uw land.

Om een soepele introductie en optimaal support voor u te garanderen, wordt Lely T4C InHerd stapsgewijs uitgerold met de volgende planning, overeenkomstig afbeelding 2 Uitrolschema Lely T4C InHerd.

September 2013: Duitsland en Nederland
Oktober 2013: Frankrijk
November 2013: België
Februari 2014: Finland, Zweden, Estland, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Luxemburg
Maart 2014: Noorwegen, Denemarken, Spanje, Portugal, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk
April 2014: Oostenrijk
Mei 2014: Andere landen
Juni 2014: USA en Canada
Augustus 2014: Rusland

Neem contact op met uw Lely Center als Lely T4C InHerd beschikbaar is in uw land, maar uw T4C-versie ouder is dan 3.2.9.12.

Instellingen

Waar worden mijn gegevens in T4C InHerd opgeslagen?
Wanneer u de programma's gebruikt, is er altijd verbinding met T4C. De gegevens die u in InHerd invoert, worden rechtstreeks in T4C opgeslagen. De klant is verantwoordelijk voor het maken van back-ups van zijn/haar gegevens in T4C.
Waarom moet ik mijn inloggegevens voor T4C veranderen vóór ik T4C InHerd kan gebruiken?
De meeste klanten gebruiken de standaard inloggegevens voor T4C (admin/admin). Het is beter om ze te veranderen, zodat 'vreemden' niet kunnen inloggen. Hierdoor wordt de beveiliging verbeterd.
Raak ik mijn instellingen/gegevens kwijt wanneer ik mijn smartphone verlies?
Nee, alle gegevens en instellingen worden voortdurend gesynchroniseerd met uw T4C Desktop. Zodra u de QR-code via T4C Desktop opnieuw scant met een nieuw mobiel apparaat, krijgt u toegang tot uw persoonlijke instellingen. Ook worden de meest actuele gegevens weergegeven.

Mobiel apparaat & Netwerk

Mijn smartphone geeft aan dat het geheugen vol is. Hoe kan ik meer geheugenruimte op mijn apparaat vrijmaken?
Wanneer u meer geheugenruimte op uw mobiele apparaat wilt vrijmaken, kunt u het cachegeheugen (met de tijdelijke bestanden) wissen. In een Android-omgeving: Menu > Instellingen > Applicaties > Geheugengebruik. Selecteer hier de applicatie en tik op ‘Cache wissen’. In een Apple-omgeving: Instellingen > Algemeen > Gebruik > Opslag.
Mijn apparaat voldoet niet aan de eisen ten aanzien van de versie van het besturingssysteem. Hoe kan ik controleren of mijn apparaat de meest recente versie van het besturingssysteem heeft?
In een Android-omgeving: Menu > Instellingen > Over de telefoon > Software-update > Controleren op updates. In een Apple-omgeving: Instellingen > Algemeen > Software-update.
Op welke smartphones kan ik de programma's gebruiken?
U kunt de programma's downloaden voor Android- (van Google) en iPhonesystemen (iOS van Apple). Kijk voor meer informatie op de website, www.lelyt4c.com.
Op welke apparaten kan ik de programma's gebruiken?
U kunt de programma's gebruiken op smartphones en iPods.
Kan ik mijn eigen telefoon gebruiken?
Dat is mogelijk, mits de telefoon aan de minimumeisen voldoet. U kunt de minimum eisen hier vinden.
Kan ik de programma's gebruiken zonder internetverbinding?
Nee, u hebt altijd een internetverbinding nodig.
Hoe kan ik controleren of de internetverbinding van mijn pc met T4C toereikend is?
U kunt de snelheid van de internetverbinding controleren via de T4C InHerd website www.lelyt4c.com.
Gelden er eisen ten aanzien van mijn internetverbinding?
Ja. We raden een professionele infrastructuur (wifinetwerk) aan. Er gelden een minimale upload- en downloadsnelheid voor de T4C-server en de smartphone. Kijk voor meer informatie op de website, www.lelyt4c.com.
Kan ik een 3G-/4G-netwerk gebruiken?
Ja. Dat is mogelijk. We adviseren u echter om gebruik te maken van het (stabielere) wifinetwerk.
Wie kan me helpen wanneer wifi niet optimaal functioneert?
Neem contact op met de leverancier van uw wifiverbinding.
Hoe kan ik controleren of mijn wifisignaal toereikend is?
De monteur van Lely beschikt over de middelen om dit te controleren.

Prijs en Aankoop

Kost het gebruik van de programma's geld?
Ja, er zijn kosten aan het gebruik van de programma's verbonden. Kijk voor meer informatie op www.lelyt4c.com/inherd.
Waarom moet ik voor deze programma's betalen terwijl ik ook al betaal voor T4C?
T4C is een managementsysteem dat nodig is voor de Lely Astronaut melkrobot (en voor het Lely Vector automatisch voersysteem). InHerd bestaat uit mobiele hulpmiddelen die apart zijn ontwikkeld en die als extra optie worden aangeboden.
Hoe moet ik voor de programma's betalen?
U kunt betalen via iTunes en Google Play. Kijk voor meer informatie op www.lelyt4c.com/inherd.
Ik wil een programma niet langer gebruiken. Wanneer wordt de betaling stopgezet?
U kunt het abonnement maandelijks (voor elk afzonderlijk programma) opzeggen. Wanneer u zich op 2 februari abonneert, betaalt u tot het einde van februari.
Hoe lang moet ik na het downloaden wachten tot ik het product kan gebruiken?
Nadat u de programma's hebt gedownload en de QR-code in T4C hebt gescand, kunt u ze direct gebruiken.
Ik heb geen creditcard en heb geen 'cadeaubon' ontvangen. Wat kan ik doen?
U kunt de programma's op dit moment niet kopen zonder creditcard of cadeaubon.
Is er een vaste prijs wanneer ik alle programma's wil gebruiken?
Nee, er is geen combinatieprijs. We zijn van mening dat iedere klant zijn/haar eigen programmacombinatie zal kiezen.
Hoe kunnen stagiaires/tijdelijke medewerkers InHerd gebruiken?
Stagiaires/tijdelijke medewerkers dienen over een mobiel apparaat te beschikken. Ze moeten bovendien de programma's activeren.
Kan ik de programma's zonder verdere verplichtingen uitproberen?
Ja. De gratis demoversie stelt u in staat om te leren hoe de programma's werken. Wanneer u de gegevens van uw bedrijf uit T4C wilt gebruiken, kunt u de programma's drie maanden gratis uitproberen.

Setup

Moet ik een programma afsluiten voor ik een ander programma kan gebruiken?
Nee, u kunt meerdere InHerd programma's tegelijkertijd openen. U kunt andere programma's openen via het pictogram 'Menu'.

Tool

Ik wil mijn eigen HowTo aanmaken. Kan dat?
Ja. Dat is mogelijk. Meer informatie over aangepaste HowTo's vindt u in Uw gids (in T4C).

Updates

Hoe worden de T4C InHerd programma's bijgewerkt?
Updates vinden automatisch plaats, net als in T4C Desktop.