English Nederlands Deutsch Français Español Português Norsk Svensk Suomalainen Dansk Italiano Polski Pусский

Pris och köpinformation

Varför kan jag inte hitta verktygen i App Store eller Play Store?
Enheten uppfyller inte de nödvändiga specifikationerna.
Kostar det något att använda verktygen?
Ja, verktygen måste köpas. Besök www.lelyt4c.com/inherd för mer information.
Varför måste jag betala för verktygen när jag redan betalar för T4C?
T4C är ett hanteringssystem som enbart fungerar med mjölkningsroboten Lely Astronaut (och det automatiska fodersystemet Lely Vector). InHerd är en verktygslåda för mobila enheter, med verktyg som utvecklats separat och som fungerar som extra tillägg.
Hur betalar jag för verktygen?
De betalas via iTunes eller Google Play. Besök www.lelyt4c.com/inherd för mer information.
Jag vill sluta använda ett verktyg. När upphör betalningen?
Prenumerationen är månadsbaserad (separat för varje verktyg). Om du till exempel börjar prenumerera på ett verktyg den 2 februari måste du betala till slutet av februari.
Hur snart efter hämtningen kan jag börja använda produkten?
Du kan börja använda verktygen omedelbart efter att du har hämtat dem och skannat streckkoden i T4C.
Jag har inget kreditkort och jag vet inte hur man använder ett ”presentkort”. Hur gör jag då?
Om du inte har ett betalkort eller ett presentkort går det inte att köpa verktygen.
Får jag ett paketpris om jag köper alla verktygen?
Nej. Vi tror att varje kund vill välja sin egen verktygskombination.
De måste använda en mobil enhet och aktivera verktygen.
They will have to use a mobile device and will need to activate the tools.
Går det att prova verktygen utan att förbinda sig till något?
Ja. Med demoversionen kan du lära dig hur verktygen fungerar utan att betala något. Om du vill använda egna data i T4C har du möjlighet att utvärdera varje verktyg i tre månader kostnadsfritt.

Allmänt om InHerd

Jag har aldrig arbetat med appar förut. Är det ändå troligt att jag kan använda dem som tänkt?
Apparna är utformade för att vara så lätta att använda som möjligt. Även de testanvändare som inte var så vana vid smartphones lärde sig mycket snabbt att använda dem.
Var kan jag hitta mer information om InHerd?
Webbplatsen www.lelyt4c.com, Your Guide i T4C, användarhandboken och hjälpfunktionen i verktygen.
Vilka är minimikraven för att kunna använda Lely T4C InHerd?
Minimikrav för att köra T4C InHerd:

1.) En pc med T4C 3.2.9 eller högre med fast anslutning till internet.

2.) En Android-smartphone med:
• Operativsystem: Android 2.3.3
• Lägsta skärmupplösning: 480 x 800
• Processorhastighet: 1 GHz
• Trådlös anslutning: WiFi
• Bluetooth 2.0
• Lagring: SD-kort (internt eller externt)
• Tillgängligt ledigt utrymme: 10 MB per app
• Kamera

Eller:
En iOS-smartphone med:
• Operativsystem: iOS 5.0
• Processorhastighet: 600 Mhz
• Trådlös anslutning: WiFi
• Bluetooth 2.0
• Tillgängligt ledigt utrymme: 10 MB per app
• Kamera

3.) Router för trådlös kommunikation med:
• Internetanslutning via Wi-Fi: enligt standarden 802.11 a/b/g/n.
• Anslutningshastighet (trådbunden anslutning): minst 54 Mbit.

Eller:
• Anslutning till 3G-/4G-nätverk.
Det finns standarduppgifter i verktygen SystemToday, Today och HowTo. Vad grundar sig de här uppgifterna på?
Bakom produkterna ligger tjugo års erfarenhet och kunskaper om beprövade metoder från hela världen.
Passar InHerd bara på större gårdar?
Nej. Samtliga verktyg är användbara både på små och stora gårdar.
Kan jag bara använda InHerd medan jag är i ladugården?
Nej. Det kan användas överallt och när som helst under förutsättning att det finns en anslutning till internet.
Vad tjänar jag på att använda InHerd tillsammans med T4C?
Flexibilitet, struktur för arbetsuppgifterna, effektivisering och bättre skötsel av korna. Kontrollera, agera och förbättra.
Hur kan jag skydda min telefon från skador och smuts när jag arbetar i ladugården?
Sätt fast den med en snodd i overallen eller använd en nyckelkedja.
Varför innehåller InHerd åtta separata verktyg?
Att erbjuda praktiska verktyg för lantbrukaren och Lely får därigenom större möjligheter att uppdatera information och lägga till verktyg.
Måste jag fortfarande ha T4C på datorn?
Ja. T4C InHerd tar T4C in i den mobila världen. T4C Desktop krävs eftersom det innehåller de nödvändiga T4C-inställningarna som används för InHerd.
Kan jag använda InHerd med alla T4C-versioner?
Nej. T4C version 3.2.9.21 eller högre måste installeras.
I vilka länder är InHerd tillgängligt?
Distributionsversionen av InHerd finns än så länge på nederländska, tyska och engelska. Fler språk kommer att läggas till i framtiden.
Vilka verktyg visas på menyn?
Det är bara sådana verktyg som hämtats som visas på menyn.

Installation

Går det att uppdatera flera verktyg samtidigt?
Ja, hämtningarna kan köras parallellt men installationerna måste göras en i taget.
Är streckkoden säker?
Streckkoden genereras baserat på licensnyckeln för T4C och den är unik för varje gård.
Kan jag koppla upp mig till flera servrar?
Nej, verktygen kan bara vara anslutna till en server i taget.
Måste jag upprepa stegen i ”How to connect” för varje verktyg?
Nej, streckkodsinformationen sparas på enheten och används av alla de övriga Lely-verktygen. Användarnamn och lösenord måste anges en gång för varje verktyg.
Jag kan inte hitta sidan QR-License på skärmen för T4C-programmet.
För att kunna skanna streckkoden för T4C-licensen måste du ha lägst version 3.2.9.12 av T4C Desktop.

Du kan kontrollera vilken T4C-version du har på inloggningsskärmen i T4C.

Om du inte har T4C version 3.2.9.12 eller högre kan det bero på att Lely T4C InHerd ännu inte är tillgängligt i landet.

För att garantera ett smidigt införande och att du får bästa möjliga support kommer Lely T4C InHerd att distribueras enligt nedanstående plan.

September 2013: Tyskland och Nederländerna
Oktober 2013: Frankrike
November 2013: Belgien
Februari 2014: Luxemburg, Finland, Sverige, Estland, Polen, Tjeckien och Suisse
Mars 2014: Norge, Danmark, Spanien, Portugal, Italien, Nya Zeeland, Australien, Irland och Storbritannien
April 2014: Österrike
Maj 2014: Övriga länder
Jini 2014: USA och Kanada
Augusti 2014: Ryssland

Kontakta ditt lokala Lely Center om T4C InHerd är tillgängligt i landet där du bor men T4C-versionen är äldre än 3.2.9.12.

Mobila enheter och nätverk

Kan jag använda mina egna T4C-data i demoversionen?
Nej. Demoversionen använder statiska data och inga ändringar sparas.
Jag vill använda mina egna T4C-data istället för demoversionens. Hur ändrar jag det?
1. Gå till inloggningssidan för T4C InHerd.
2. Klicka på ikonen ”i” längst upp till höger.
3. Du kommer att kunna skanna streckkoden och följa anvisningarna.
Måste jag installera alla åtta InHerd-verktygen?
Nej. Det beror på vilka inställningar och behov du har. Samtliga verktyg hjälper dig att kontrollera, agera och förbättra produktionen, såväl individuellt som sett till hela besättningen.
Jag får meddelande om att minnet är fullt på min smartphone. Hur gör jag för att få mer utrymme tillgängligt på enheten?
Du kan frigöra mer utrymme på din mobila enhet genom att rensa cacheminnet (temporära filer). För Android: Menu > Settings > Applications > Memory use. Markera appen och tryck på Clear cache. För Apple: Settings > General > Usage > Storage.
Min enhet uppfyller inte systemkraven när det gäller operativsystemet. Hur kontrollerar jag om enheten har den senaste versionen av operativsystemet?
Android: Menu > Settings > About phone > Software update > Check for update. Apple: Settings > General > Software update.
På vilka smartphones fungerar verktygen?
Verktygen kan hämtas både för Android-system (Google Android) och iPhone (Apple iOS). Mer information finns på webbplatsen www.lelyt4c.com.
På vilka enheter fungerar verktygen?
Verktygen kan användas både på smartphones och iPod-enheter.
Kan jag använda den telefon jag har?
Det fungerar under förutsättning av att telefonen uppfyller minimikraven som beskrivs på www.lelyt4c.com.
Kan jag arbeta med verktygen utan att ha en internetanslutning?
Nej. En internetanslutning behövs hela tiden.
Hur kontrollerar jag att min T4C-dator har en tillräckligt snabb internetanslutning?
Du kan kontrollera hastigheten för internetanslutningen med hjälp av funktionen för hastighetskontroll på webbplatsen T4C InHerd (www.lelyt4c.com).
Vilka specifikationer gäller för internetanslutningen?
Ja. En infrastruktur av hög kvalitet (Wi-Fi-nätverk) rekommenderas. Det finns en angiven lägsta hastighet vid uppladdning respektive hämtning för både T4C-servern och mobiltelefonen. Mer information finns på webbplatsen www.lelyt4c.com.
Kan jag använda 3G-/4G-nätverk?
Ja. Det går, men vi rekommenderar att du använder ett Wi-Fi-nätverk som är mer stabilt.

Inställningar

Var sparas mina T4C InHerd-data?
När du använder verktygen behövs alltid en anslutning till T4C. Data som anges i InHerd sparas direkt i T4C. Kunden ansvarar för att det finns en fungerande säkerhetskopia av gårdens T4C-data.
Varför uppmanas jag att ändra inloggningsuppgifterna till T4C innan jag kan börja använda T4C InHerd?
Många kunder använder standardinloggningen för T4C, nämligen admin / admin. De bör dock ändras så att inte obehöriga kan logga in. Det ökar säkerheten.
Förlorar jag mina inställningar och/eller data om jag tappar bort mobiltelefonen?
Nej. Alla data/inställningar synkroniseras kontinuerligt med T4C Desktop. Så snart som du skannar streckkoden igen med en ny mobil enhet via T4C Desktop får du tillgång till dina anpassade inställningar och den senaste informationen visas.

Verktyg

Vad betyder färgerna grönt, orange och grått i verktyget Today?
Grå (tom): inga uppgifter för någon plats är tilldelad till en medarbetare.
Delvis orange: för en eller flera platser finns en tilldelad uppgift men den är inte slutförd (ännu).
Delvis orange, delvis grön: för en del platser finns en tilldelad uppgift men den är inte slutförd (ännu). För en del andra platser har uppgiften tilldelats och slutförts.
Helt grön: uppgiften är slutförd för alla platser.
Du kan läsa mer om hur du hanterar uppgifter i Today i Your Guide (i T4C).
Kan jag skapa egna anpassade uppgifter?
Ja, det går. Uppgifterna anpassas med alternativet Task management (Today). Du kan läsa mer om hur du hanterar uppgifter i Today i Your Guide (i T4C).
Kan jag kontrollera informationen om en ko direkt från uppgiften Collect Cows?
Ja. När du öppnar uppgiften Collect Cows kan du svepa kons ID-nummer åt höger. Ikonen för kon visas. När du klickar på den kommer du direkt till de detaljerade uppgifterna.
Om uppgiften inte hinns med under morgonskiftet, flyttas den då automatiskt till eftermiddagen?
Nej. Uppgiften ska markeras som ”klar” under innevarande skift. Om så inte är fallet, kontrollerar du vilka uppgifter som inte markerats som ”klara” under föregående skift.
Kan jag ange en åtgärd, till exempel kalvning, direkt från uppgiften Calving?
Ja. När du öppnar uppgiften Calving och klickar på kons ID-nummer öppnas inmatningssidan för kalvning direkt.
När jag skannade streckkoden skapades en plats på T4C-skrivbordet men jag kan inte se den i InHerd Today-uppgiften.
Det är riktigt. Först måste platserna läggas till för varje uppgift i Task Management i Today. Du kan läsa mer om platser på sidan InHerd i Your Guide (i T4C).
Uppgiften My Collect cows innehåller inte samma djur som rapporten Collect cows i T4C.
Det här kan bara inträffa om uppgiften Collect cows i InHerd inte öppnas samtidigt som rapporten i T4C. Inga nya individer läggs till i uppgiften efter att den öppnats.

Uppdateringar

Hur uppdaterar jag T4C InHerd-verktygen?
Uppdateringar görs automatiskt, precis som i T4C Desktop.

Montering

Måste jag stänga ett verktyg för att kunna öppna ett annat?
Nej. Flera InHerd-verktyg kan vara öppna samtidigt. Andra verktyg kan öppnas från ikonen ”Menu”.